GRĂDINIȚA AMA

``Jocul este cea mai înaltă formă de cercetare`` - Albert Einstein

Povestea Noastră

Educație în și prin natură

Grădinița Ama este mai mult decât o grădiniță, este familia în care copilul se simte protejat și sprijinit să se dezvolte autentic. Am dezvoltat acest proiect în urma unei vaste experiențe în domeniul educație și studiind cele mai eficiente metode de educare.

Cu pasiune pentru natură și educație, am dezvoltat proiectul educațional AMA, astfel încât să răspundem nevoii de dezvoltare într-o societate reconfigurată. Astfel, cunoscând avantajele educației în natură și având experiență în aplicarea acestor metode, am adus învățarea mai aproape de copii, fiind partenerii lor în descoperirea lumii. Natura este profesor în echipa noastră și o sursă permanentă de experiențe formatoare, dar și de bucurie. Și cum orice lucru făcut cu bucurie și cu plăcere ne aduce rezultatele dorite, sprijinim dezvoltarea emoțională a celor mici.

La Grădinița AMA, copilul este încurajat să exploreze și să se bucure de fiecare etapă. Creștem copiii curioși, siguri pe ei și îi pregătim pentru rolul de școlar. Aici au propriul lor mediu de dezvoltare, care valorifică beneficiile educației în natură.

Grădinița noastră este cu program prelungit  și propune o educație individualizată, bazată pe cunoașterea nevoilor copiilor, a capacităților, ritmul și stilul de învățare al acestora este o condiție a educației de calitate.

Proiectul nostru educațional este ambițios prin considerarea mediului natural, împreună cu elementele sale ca instrument de lucru predominat, este gândit și construit în acord cu normele de învățământ național și european, râmând o grădiniță cu profil românesc, bazat pe Curriculum Național.

Filozofia Ama

Credem în dezvoltarea naturii umane a fiecărui copil, care să țină cont de ritmul și stilul de învățare, toate acestea prin valorificarea mediului natural.

Credem în dezvoltarea competențelor de comunicare, colaborare și cooperare, toate pe o structură emoțională și cognitivă, puternic formată încă din primii ani de viață.

Credem în independența și autonomia copiilor, dezvoltate în echilibru și în spiritul respectului de sine și a tot ceea ce ne înconjoară.

Mediul în care copii învață și se dezvoltă este parte a actului educațional, iar acesta are un impact semnificativ asupra informației acumulate. Punem acces pe dezvoltarea copiilor în natură pentru că vrem să beneficiem de tot ceea ce mediul natural are de oferit pentru ca cei mici să descopere, să conștientizeze și să colecteze noi experiențe.

Ai o întrebare?

Vom fi bucuroși să răspundem la orice întrebare

Evenimente

Descoperă ce organizăm

Înregistrează-te la newsletter!

×