Grădinița AMA propune un sistem unic de învățământ centrat pe copil si natura ca spatiu de dezvoltare. Spatiul interior si exterior a fost special amenajat pe baza metodicii de educatie Regio Emilia. Filozofia noastra se regaseste in metodologia aplicata, activitatile si in arhitectura spatiului educațional. Implementăm o serie de activități ajută copilul sa descopere, sa experimenteze si sa se dezvolte pe baza experientelor traite. Spațiul în care copiii cresc isi pune amprenta asupra dezvoltarii lor, astfel incat acesta trebuie sa ofere toate posibilitatile pentru dezvoltarea autentică într-un cadrul grupului.

Learner-icon-1

Spatiul ca mediu de joaca și învătare

Joaca este un element cheie în dezvoltarea copiilor în cadrul căreia răspunsurile și implicarea adulților ajută la construirea capacităților de învățare și înțelegere a sinelui și a mediului înconjurător.

Learner-icon-2

Spațiul ca element stimulator

Spațiul educațional exterior și interior a fost gândit în 12 zone de învățare pentru a asigura dezvoltarea tuturor tipurilor de inteligențe, astfel încât ficare copil să se dezvolte armonios.

Learner-icon-3

Mediul natural este cadrul în care învățarea poate fi tradusă pe limba copiilor, oferindu-le în egală măsură bucuria descoperirii și surprinderea care le menține curiozitatea. Astfel, o învățare direcționată de setea de cunoștere a celor mici prin mijloace și materiale date de concret și înțelese prin simțuri, oferă educatorului rolul de mentor, de coordonator și coechipier în trăirea copilăriei.

Learner-icon-4

Educație în natură
Beneficiile unui demers pedagogic în natură și prin natură sunt regăsite, deopotrivă asupra psihicului, emoționalului, fizicului și bineînțeles din punct de vedere cognitiv.

Learner-icon-5

Siguranța emoțională, fizică și psihică a celui mic constituie elemente în formarea acestuia într-un cadru blând și primitor, gândit la cele mai înalte standarde.

Learner-icon-6

Grădinița AMA este liant al creării de comunități ce susțin învățarea și dezvoltarea autentică.

Credem în formarea de comunități care să promoveze educația, în cadrul cărora să se încurajeze un schimb de idei, bune practici, precum și un training continuu al echipei cât și al părinților, realizat și comunicat într-o manieră transparentă între toate părțile implicate : părinți, copii, comunități.

Spatiul interior este structurat și organizat conform normativelor în vigoare: săli de clasă spațioase, compartimentate conform cerințelor vârstei, fiecare cu baie proprie, sală de mese, cabinet medical utilat și dotat cu medicamente si materiale de primă necesitate, conform normativelor in vigoare, precum și un vestiar spațios. Spațiul exterior, curtea grădiniței este o continuare a spațiului interior deoarece întreaga suprafață este structuraăa conform recomandărilor Ministerului Educației.

Curtea Grădiniței AMA este un mediu educațional și o resursă inepuizabila care poate fi utilizată în toate tipurile de activități didactice, dar și de relaxare și petrecere a timpului în natură alături de prietenii din grădiniță!

Curtea nu este un simplu loc de joacă, ci o extensie a sălilor de clasă, fiind amenajată în 12 zone experiențiale care permit educatorilor să desfășoare toate activitățile educative în aer liber. Copiii își petrec 90% din timp în aer liber.

Un rol important în formarea viitorilor adulți îl reprezintă apropierea de natură și folosirea acesteia ca resursă, metodă și instrument de lucru în actul educațional. Actul nostru educațional este orientat spre concret și senzorial, respectând nevoia formării unui adult capabil să opereze cu informații și găsească în permanență soluții creative.

Sediul nostru respectă toate normele de igienă și siguranță necesare.
Asigurăm o calitate a aerului ridicată prin intermediul aparatelor de ionizare și ozonificare folosite pentru purificare.

Normele sanitare sunt strict respectate pentru a menține siguranța personalului și a copiilor.

Grădinița are asistent medical pe toată durata programului, accesul copiilor în instituție relizându-se doar în urma triajului.

×